torsdag 28. mars 2013

Påskehøytid.

Skjærtorsdag.

Men etter at jeg er stått opp, skal jeg gå i forveien for dere til Galilea.» Da sa Peter: «Om så alle vender seg bort fra deg – jeg gjør det ikke!» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: Nå i natt, før hanen galer to ganger, skal du fornekte meg tre ganger.» Men Peter forsikret: «Om jeg så må dø med deg, vil jeg ikke fornekte deg!» Det samme sa de alle. Mark.14.






 Tulipaner på stuebordet.


 Påskeliljer på verandaen.


 Snille storesøster bidro med et påskeegg hver til alle.


Pappa sin "Tilslørte bondepiker" til dessert er en spesialitet.

mandag 25. mars 2013

Innslag av rosa.

Det er ikke å overdrive og si at jeg er veldig glad i rosa. Alt fra den helt knalle i fargen, til den duse og lyse pastelle.
Midt i påsketid med gult som fargetema, har jeg noen bilder i rosa fra noen av mine siste små innkjøp. 


Nydelig frukt- te fra LØV, kjøpt hos en av mine favorittkafeér Kanel.



 Nye TOMS- sko med mer vågal og deilig farge enn de jeg hadde forrige sesong. Helt fantastiske sko hvor TOMS bidrar med et par sko til fattige barn for hvert par som kjøpes.


Nydelig håndsåpe kjøpt hos Ahléns.




Deilig Pukka- te med kjærleik ♥ 

lørdag 23. mars 2013

God påske.

Påsken er her, og for de aller fleste av oss bærer den preg av en eller annen form for tradisjoner. Tradisjoner sammen med venner og familie. Likevel er påsken noe enda mer for meg. Egg og vårplanter vitner om nytt liv. Et nytt liv som vokser frem til glede og velsignelser for sine omgivelser. Påskebudskapet om Jesu død og oppstandelse viser oss et nytt liv som skulle bety så mye for oss. I alle fall om vi velger å tro dette. 


Døden kom brått inn i min familie i desember da den beste mamma døde. Likevel er freden her. Mamma er i himmelen, og jeg vet at jeg skal møte henne igjen selv om savnet noen ganger er helt uutholdelig. I mellomtiden omgir jeg meg med mennesker og tradisjoner som minner om henne, og som trøster og gir håp.


 Jeg legger ved noen bilder av påske- egg jeg malte sammen med elevene mine i fjor. Nydelige pastellfarger ved at eggene ligger i vannbad med eddik og konditorfarge. På noen av eggene knøt jeg på blondebånd mens de lå i vannbad. Derav en fin bord rundt egget etter at båndet ble tatt av når fargen var blitt tørr.Riktig god påske alle sammen!


Eggene på vrihasselkvister fra svigermor skaper enkel og fin påskestemning i heimen.


søndag 17. mars 2013

Svibel.


 Svibler er fremdeles en blomst å finne hjemme hos oss, men snart er det andre blomster som skal få dekorere. Jeg ser frem til snitt av både pioner og kvistroser. Ønsker mine lesere en riktig god uke.




Knotter på skap.

Jeg liker godt å variere et møbel sitt uttrykk ved enkelt for eksempel å skifte ut knottene som håndtak. På skoskapet i gangen vår har jeg flere ulike knotter blandet sammen, og i leiligheten ellers er det er en herlig miks fra butikker som Kremmerhuset, Ahléns og Mitt lille hjem.


Knott fra Ahléns på skapdør av speil i gangen.


Skoskap med ulike knotter.

 Knott fra Kremmerhuset.

Knott fra Mitt lille hjem.

 Mitt lille hjem.


Knott fra Kremmerhuset.

Rosa hortensia.

Jeg vil ønske alle mine lesere en riktig god søndag med en av mine favorittblomster, hortensia. 



"Se på liljene (blomstene)  på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem." Matt. 6. 28- 29.

lørdag 16. mars 2013

Gammelt skoleskap i nytt hjem.

Jeg hadde lenge gått og siklet på dette gamle skoleskapet som stod stuet vekk på kjellerlageret ved jobben min på Haukeland skole. På grunn av liten plass i vår gamle leilighet, måtte jeg vente til vi høsten 2011 flyttet inn i ny og større leilighet. 
En snill kollega hjalp oss med å flytte dette massive og store skapet som skulle få seg et nytt hjem. 
Haukeland skole har en historie på over 160 år og den gamle skolen lå nedenfor dagens sentralblokk ved Haukeland sykehus. Akkurat hvor gammelt skapet er vet jeg ikke, men spennende å tenke på at det har fulgt en skole gjennom flere år og helt sikkert vært brukt i et klasserom til oppbevaring av skolebøker, blekkhus, fjærpenner og lignende.



Hjemme i spisestua så jeg raskt at fukt og råte hadde gjort noe skade på nedre del av skapet. Dersom ikke, kan det godt være vi hadde beholdt skapet slik som det var i utgangspunktet.
Det første vi gjorde var å pusse skapets overflate slik at ripene i lakken skulle gjøre det mulig at malingen kunne feste seg bedre. Vi pusset for hånd med pussepapir og pussekloss. Deretter grunnet vi hele skapet utvendig med heftgrunn. Mye jobb...!


Etter.



Vi ønsket at skapet skulle få et gammelt uttrykk også som nytt. Derfor valgte vi å male med to farger for å pussse frem fargen under overflaten etter at begge fargene var malt på. Det første laget malte vi med grått, og det ytterste laget ble i en svært lys grønn farge. Vi pusset frem gråfargen ved hjelp av pussepapir. Jeg er så fornøyd med resultatet og nyter gamle elementer i moderne omgivelser.

torsdag 7. mars 2013

Rosa blomster

Det er vår! Sola skinner i Bergen, dagene føles lengre, snøen ligger kun på fjellet, fuglekvitter øker i mengde og snart dukker vårblomstene frem! Ok, det er kanskje en liten stund igjen for blomstene, men de andre vårtegnene er her. I mellomtiden fortsetter jeg å pynte med vakre blomster inne. Favoritt for tida er greiner med ferskenblomster i nydelig rosa. 










tirsdag 5. mars 2013

Lys i heimen.

Hjemme hos oss tennes det lys både titt og ofte. Det står lys og staker i vindusposter, på bord, i hyller og i det hele tatt rundt omkring i alle rom. Det er ikke kun om høsten at stearinlys gir den gode stemningen, men nå fremover mot sommeren kjenner jeg nesten at sola er inne i stua når det beveger seg små lysende stråler fra hver krik og krok. Shine your light!

Lysestaker fra Kid, Ikea og bestemor.



Fat og lysestake med blonder fra Riviera Maison, telysestake bak til venstre er fra mamma ♥

Lysestake fra Susanne Schjerning.

søndag 3. mars 2013

Gamle løkkasser.


I lang tid har jeg vært på utkikk etter gamle melkekasser/ løkkasser uten helt å ha funnet det jeg var på jakt etter. I flere blomsterbutikker har jeg også spurt, men ingen hadde inne for salg og bestilte heller ikke til kunder. Men til slutt var det en blomsterbutikk her i Bergen som var positive til å bestille for meg. Jeg var så fornøyd når kassene var kommet til butikken, og jeg kunne realisere planene mine om skokasser og nattbord. Jeg liker godt å blande inn gammelt interiør/småinteriør i mer moderne omgivelser. Dette skaper gode kontraster som jeg trives med uten at det blir for mye.




Soverom. 
På det ene nattbodet ligger en heklet liten duk fra en av mine grandtanter, og på den står en gammel vekkerklokke etter bestemor og bestefar. Planen er å kjøpe noen elegante lamper til å ha stående. Har sett noen fine- men ikke helt opptimale på både Living og Ikea, men er fremdeles i tenkeboksen.



Entré. 


Greengate.

Jeg er stor fan av krus og kopper i ulike former, og med ulike mønster og fargenyanser. Favoritter er manokoppene fra Kähler og lattekoppene fra Green gate. På bildet ser dere den foreløpige samlingen av kopper fra Green gate. De to koppene på toppen betyr ekstra mye for meg da mamma kjøpte de til Stig og meg som julegave før hun døde i desember. Ved å tenne noen lys og nyte noe varmt å drikke fra disse koppene, går tankene på en spesiell måte til mamma i himmelen.

♥ 


Norgesglass etter mamma og bestemor.

Jeg er så glad i å bruke de gamle norgesglassene til oppbevaring, eller som lykter. På bildet ser dere norgesglass fra kjøkkenet vårt fylt med muffinsformer, gamle sandkakeformer og marsipanformer etter bestemor og bestefar og med sukker fra Nespressso. Spesielt etter at min kjære, gode mamma døde i desember kjenner jeg det gjør godt å ha ting fra henne rundt meg. Mamma brukte norgesglass til hermetiserte plommer, til sukker eller kaffepulver. Jeg husker godt at bestemor brukte norgesglassene til blant annet oppbevaring av hermetisert frukt eller til hjemmelaget syltetøy. Ingen kunne lage bedre rispgele enn bestemor, eller rørt jordbærsyltetøy som mamma. 


Design av Susanne Schjerning

Her kommer noen bilder med småinteriør av designer Susanne Schjerning. Liker godt natur med varme og gode farger i møte med enkle omgivelser. Får rett og slett vårstemning av putene som nå en stund  allerede har erstattet de lyse jordfargene og det beige vi har hatt her hjemme i stua vår.




 Pute med sommerfugl og blomster i nydelige farger.

 Pute med skogens dyr, på lys lilla bakgrunn med hvite silhuetter av trær.

Brødfjøl med hjort. Perfekt til helgens nystekte rundstykker.

fredag 1. mars 2013

Hobby.

Jeg er en person som trives godt med skape frem produkter av ganske så enkle fremgangsmåter og over ikke så alt for lang tid. På bildekollasjen ser dere blant annet decoupage på lys, malte påske- egg med blondemønster etter fargebad, fotoalbum laget av kartong og papir med variasjon i farger og dekor, samt babybukser som jeg etterhvet har masseprodusert. Det sistnevnte er forøvrig stort sett det eneste jeg syr på maskin. På buksene har jeg egen logo med navn Pastella:)

Tunisia.


I vinterferien har mannen min og jeg tilbragt en uke i Sousse i Tunisia. Det har vært både solskinn med god temperatur, og overskya vær med lavere temperatur og lite sol. Likevel har vi kost oss med late og gode dager hvor temperaturen uansett ikke kan sammenlignes med den hjemme i Norge. I Tunisia har vi hatt fra 15- 20 grader.

Dette er et land vi aldri har vært i tidligere, men landet og kulturen kan sammenlignes noe med et annet arabiske land. Egypt.


Vi er utenfor sesongen både når det gjelder temperatur og aktivitet i og rundt hotellområdet. Det er mest pensjonister her nå sammen med oss, og et fotball-lag fra Øystese:) Men slike dager som dette er så gull verdt for å koble av fra travelheten hverdagen ofte kan fylles med. Jeg må i starten av en slik ferie rett og slett vende meg til ikke å gjøre noe som helst foruten å sove lenge, komme til ferdige måltider, lese en god bok, la tanker og følelser få god plass og kjenne på at tid sammen med mannen min er det beste som finnes. Kan anbefale Tunisia med flotte strender og hyggelige mennesker, men kanskje enda mer nært til sommertid.

Blomster.

Da er jeg i gang med blogg! Hurra! Jeg har tenkt på det en stund, men har vært litt usikker og dermed latt det vente. En uke med ferie og late dager har gitt både overskudd og den tida jeg trang, så nå er jeg altså her. Med god hjelp fra den fine mannen min ble det også en skreddersydd heading.
Jeg er veldig glad i interiør og foto og håper mine innlegg kan glede, inspirere eller gi ideér til andre.

Jeg måtte jo begynne et sted og da ble det naturlig for meg å starte med blomster. Ikke at det akkurat er tida for det ute helt enda nå når våren nettopp er startet, men inne pynter jeg med blomster støtt og stadig. Med gode råd fra min lillesøster som er blomsterdekoratør holder blomstene innendørs seg fine over en god stund også. Til hver helg pyntes leiligheten med nye snittblomster, og som regel står de hele neste uken gjennom. Favoritter kan dere se på bildet hvor det blant annet er greinroser, svibel og en gøy potteplante ved navn Corocia.